שירותים נוטריוניים

צלצלו אלינו לקבלת פרטים נוספים 051-5544300

 

הסכם ממון

שירותים נוטריוניים הם כל אותם השירותים שנוטריון מוסמך לתת, אבל מה הם השירותים הללו ומיהו בכלל נוטריון? מרבית האנשים אינם בקיאים בנושא, אז אנחנו פה בשבילכם לעשות סדר ולתת תשובות.

שירותים נוטריוניים לפני הכל – מה זה נוטריון?

נוטריון הוא עורך דין, אבל לא סתם עורך דין אלא עורך דין בעל ותק וניסיון שעבר הסמכה מיוחדת על מנת לשמש כנוטריון וקיבל אישור לעבוד כנוטריון מלשכת עורכי הדין.

חוק הנוטריונים שנקבע בשנת 1976 למעשה מגדיר מי יכול להיות נוטריון ומה הן סמכויותיו ותפקידיו. על פי החוק, נוטריון יכול לאמת, לאשר ולערוך מסמכים משפטיים שונים. כאשר נוטריון מחתים מסמך כלשהו בחותמת שלו, יש לכך כמה משמעויות:

  1. הנוטריון מאשר שהמסמכים הם נכונים ומקוריים
  2. במידה והייתה חתימה על המסמכים (למשל בהסכמי ממון) – זהות החותמים היא אכן מי שהם טענו להיות
  3. במידה והייתה חתימה על המסמכים – החתימה התבצעה מרצונם החופשי של החותמים וללא כפייה

חותמת נוטריון מעניקה למסמך גושפנקה משפטית. משמעות הדבר היא שמרגע שהמסמך קיבל חותמת נוטריונית אפשר להשתמש בו כראייה בבית המשפט, וכן עבור גורמים רשמיים ומדיניים בארץ ובחו"ל.

מי יכול להיות נוטריון?

לא כל אחד יכול להיות נוטריון. על מנת להיות נוטריון צריך להיות אזרח מדינת ישראל, עורך דין, שעסק בעריכת דין עשר שנים לפחות בארץ. המועמד להיות נוטריון חייב להיות ללא הרשאה בעברה שנושאת עמה קלון, שלא הושעה מלשכת עורכי הדין. כאשר עורך דין עם עבר נקי וותק מספיק בעריכת דין בארץ רוצה לקבל על עצמו תואר נוטריון, עליו לעבור השתלמות מיוחדת ואז לקבל אישור לשמש כנוטריון מטעם ועדה של המחלקה לרישוי נוטריונים במשרד המשפטים.

רק אחרי שהאדם עבר הסמכה, נבדק ועבר ועדה שאישרה לו להיות נוטריון, הוא יכול להשאיר דוגמה של חתימה וחותמת ולהירשם בספר הנוטריונים במשרד המשפטים.

מה הן הסמכויות של נוטריון

לנוטריון סמכויות רבות, חלקן נובעות מחוק הנוטריונים וחלקן מחוק הירושה. נוטריון משמש סמכות משפטית ובתוקף היותו כזה הוא לעתים פועל כשופט – למשל כאשר הוא מאשר הסכמי קדם נישואין. במסגרת חוק הירושות נוטריון הוא בעל סמכות לאשר צוואה בפני רשות = אחת הדרכים בהן ניתן לאשר צוואות.

סמכויותיו העיקריות של הנוטריון הן באישור נכונותם ואמתותם של מסמכים. כאשר מדובר במסמך רשמי של מדינת ישראל, הנוטריון יוודא כי כל החתימות שיש צורך שיהיו על המסמך קיימות, ושהאנשים הרלוונטיים חתמו עליו.  כאשר מדובר במסמך מתורגם הנוטריון יעשה את התרגום בעצמו או שיוודא כי מי שעשה את התרגום תירגם את המסמך באופן נכון ונאמן למקור.

חותמת אפוסטיל היא חותמת המוכרת בקרב המדינות החתומות על האמנת האג. חותמת כזו נותנת אישור בינלאומי למסמכים רשמיים של המדינה. כאשר המסמך מתורגם, הנוטריון ומוודא כי המסמך הוא מדויק ורשמי וכי התרגום מדויק. חותמת אפוסטיל (שירות המסופק על ידי משרד הנוטריון או בית משפט) היא למעשה חותמת של משרד המשפטים המעידה כי הנוטריון הוא נוטריון מוכר על ידי המדינה. כאשר המסמך אינו מתורגם או שאינו זקוק לאישור נוטריוני, ניתן לאמת אותו כמסמך בינלאומי על ידי קבלת חותמת אפוסטיל ממשרד החוץ בירושלים, המעידה על מקוריות המסמך. במידה והמדינה שעבורה נדרש האימות אינה חתומה על האמנת האג, חותמת אפוסטיל לא תספיק לאימות בינלאומי של המסמך ויהיה עליו להיות מאומת באופן אחר המקובל באותה מדינת יעד.

בין הסמכויות הנוספות שיש לנוטריון: אישור מסמך סחיר, אישור רשימת מצאי, אישור חתימות וייפוי כח למשל של עסקאות מקרקעין בין בני משפחה, אישור הסכמי ממון קדם נישואין ואישור לאשר שאדם מסוים נמצא בקרב החיים.

תרגום נוטריוני

תרגום תמצית רישוםעל מנת לתרגם או לאשר תרגום נוטריוני על הנוטריון להיות בקיא בשתי השפות: שפת המקור ושפת היעד. כאן, לא מספיקה ידיעה חלקית של השפה אלא על הנוטריון לדבר את שתי השפות ברמת שפת אם, תוך הכרה והקפדה על המונחים המקצועיים בהן נעשה שימוש במסמך המתורגם.

נוטריונים רבים בארץ דוברים את השפה האנגלית ומסוגלים לתת שירותי תרגום  נוטריונים בשפה הזו אולם הדבר הופך קשה יותר כאשר נדרש תרגום לשפה שונה שאינה אנגלית. ככל שהשפה היא נפוצה פחות כך הסיכוי למצוא נוטריון בארץ שדובר את שתי השפות ברמת שפת אם הוא נמוך יותר.

נקודה נוספת שיש להתחשב בה בכל הנוגע תרגום נוטריוני הוא זמינות הנוטריון. נוטריון הוא עורך דין לכל דבר ועניין ומתוקף כך אדם עסוק. תרגום נוטריוני הוא עניין הדורש משנה זהירות ועורך זמן. כאשר באים לקבל שירות תרגום נוטריוני יש לוודא כי לוחות הזמנים בהם יכול הנוטריון לעמוד מקובלים על מקבל השירות.

תרגום נוטריוני נדרש עבור מסמכים שמקורם בישראל ומיועדים למדינות זרות וגם במקרה ההפוך בו מסמך שמקורו במדינה זרה נדרש עבור הרשויות הישראליות. לדוגמה, תעודת נישואין שמקורה במדינה זרה שאינה דוברת את אחת השפות הרשמיות של מדינת ישראל יהיה עליה לעבור תרגום נוטריוני לשפה העברית או האנגלית לפני שתהיה מוכרת במדינת ישראל, ובלבד שהוחתמה בחותמת אפוסטיל במדינה הזרה לפני התרגום.

צורת מסמך נוטריוני

לכל נוטריון יש חותמת מתכת שבה רשום נוטריון בעברית, אנגלית ובערבית או צרפתית וכן שמו של הנוטריון. כאשר מספר מסמכים מאושרים בחותמת נוטריונית, הם כרוכים יחד בסרט אדום אליו מוצמד תו אדום שעליו מוטבעת החותמת של הנוטריון.

חותמת נוטריונית היא בעלת צורות שונות במדינות שונות. במדינת ניו יורק בארה"ב, לדוגמה, החותמת הנוטריונית היא כחולה ובמדינות אחרות היא יכולה להיות בצבעי שחור ולבן. ישנם מקומות בהן החותמת עגולה ובאחרות היא מלבנית או מרובעת אך המשותף לכל החותמות הנוטריוניות הוא שהם מכילות את הכיתוב נוטריון באנגלית ואת שם הנוטריון ואישור על היותו נוטריון ציבורי.

ישנם אנשים אשר יש להם אישור לאמת מסמכים גם מבלי שיהיו נוטריונים: אנשי משרד החוץ בשגרירויות ישראליות ברחבי העולם, לדוגמה, או פקידים המוסמכים לכך בבתי המשפט (היום כמעט ולא נותרו כאלו).  בעבר הייתה הבחנה בין נוטריון ציבורי לנוטריון לצורך אימות מסמכי חוץ אולם היום ההבחנה אינה קיימת יותר. בעבר, נוטריון ציבורי היה פקיד בית המשפט שהמדינה הכשירה והסמיכה כנוטריון.

חותמת אפוסטיל

חותמת אפוסטיל היא חותמת המקנה תוקף בינלאומי למסמכים רשמיים של מדינת ישראל. מסמכים אלו נדרשים לעתים קרובות על ידי מדינות זרות לצרכים שונים: אישור לימודים, הגירה, תעודות רשמיות דוגמת תעודת לידה, פטירה, גירושין או נישואין, תעודות המעידות על סטאטוס משפחתי או שינוי שם כמו למשל תמצית רישום ממשרד הפנים (משרד רישום האוכלוסין וההגירה) – מסמך הדרוש לצורך מעבר תהליך של נישואין אזרחיים בחו"ל במדינות רבות.

ככלל, חותמת אפוסטיל ניתן לקבל בבתי משפט השלום (או כשירות הניתן במשרד הנוטריון) או במשרד החוץ בירושלים. חותמת מבית משפט השלום מעידה כי הנוטריון הוא נוטריון המוכר על ידי משרד המשפטים הישראלי וככזה הוא רשאי לאמת מסמכים רשמיים כמו גם תרגומים והעתקים של מסמכים אלו. החותמת, במקרה זה, מעידה על הנוטריון ולא על המסמך עצמו. חותמת ממשרד החוץ בירושלים מעידה על אמתות ומקוריות המסמך הרשמי וניתנת גם עבור מסמכים אשר לא עברו אישור נוטריוני כלל.

לכאורה, לא אמור להיות הבדל בין שתי החותמות כיוון שאישור על ידי נוטריון מוכר על ידי מדינת ישראל תקף באופן רשמי וחוקי בדיוק כמו מסמך מאומת על ידי משרד החוץ אולם קיימות מדינות בהן תהיה דרישה לחותמת ממשרד החוץ בלבד.

גם המצב ההפוך קיים – כאשר מנסים להגיש למדינת ישראל מסמך שמקורו במדינה אחרת יש להחתימו קודם בחותמת אפוסטיל מאותה המדינה על מנת לקבל תוקף חוקי עבור אותו המסמך.

יתן לקבל אצלנו גם שרותי תרגום נוטריוני בשפות:

תרגום נוטריוני רוסית

תרגום נוטריוני אוקראינית

תרגום נוטריוני רומנית

תרגום נוטריוני צרפתית

תרגום נוטריוני ספרדית

שירותים נוטריוניים

קבלו הצעת מחיר לשרות נוטריון

לקבלת הצעת המחיר ללא התחיבות מלאו את הפרטים

    שם + משפחה (חובה)

    האימייל: (חובה)

    צרף צילום של המסמכים(גם צילום מהטלפון זה מצוין)

    קובץ נוסף

    קובץ נוסף

    קובץ נוסף

    מספר טלפון לבירורים

    ספרו לנו קצת מה אתם צריכים


    נשמור על קשר

    צור קשר חתונה בקפריסין

    יש לכם שאלות נוספות?

    עדכונים שצריך לעשות באתר

    נשמח לעזור במה שאפשר!

      השם שלך (חובה)

      האימייל שלך: (חובה)

      נושא

      ההודעה שלך


      הכותב אינו נושא באחריות עבור שימוש ברעיונות, דוגמאות ומידע שבמדריך. השימוש הוא באחריות הקורא בלבד

      כתיבת תגובה