כל מה שצריך לדעת על נישואין אזרחיים

מעונינים לבצע טקס חתונה בחו"ל צרו איתנו קשר עכשיו – 0515544300

נישואין אזרחיים הם נישואים שמדינת ישראל אינה מתירה אותם, נישואין אזרחיים הם נישואים שמקבלים את המעמד הרשמי והחוקי שלהם ע"י נציג של רשות אזרחית כלשהי כמו בית משפט, או עירייה, ולא ע"י נציג של ממסד דתי כלשהו כמו הרבנות כפי שהדבר קורה בישראל.
זוג שחי בישראל ורצה להתחתן בטקס של נישואים אזרחיים יכול לעשות זאת רק בחו"ל משום שבארץ אין מעמד חוקי למושג נישואין אזרחיים ולא ניתן ליישם את המושג נישואין אזרחיים אלא רק בחו"ל. זוג ישראלים שמעוניינים להתחתן בנישואין אזרחיים צריכים לעשות זאת בחו"ל ולאחר מכן עליהם להביא את המסמכים המאשרים כי הם אכן התחתנו מול רשות אזרחית כלשהי בחו"ל בין אם זה בית משפט או עירייה, ואז משרד הפנים של מדינת ישראל מחויב לרשום את האזרחים הללו כזוג נשוי במרשם האוכלוסין.
חשוב לציין שהמצב שבו לא ניתן לקיים חתונה אזרחית בישראל , יוצר מציאות עגומה שבה גם לא ניתן להתגרש גירושין מבלי שתהיה מעורבות של הרבנות הדתית שתתן תוקף דתי לגירושין .
מיהם האנשים שמתחתנים בנישואין אזרחיים
ישראלים חילוניים שאינם מעוניינים להתחתן בטקס דתי שמנוגד לאמונתם החילונית
בני זוג מעורבים – כאשר יהודי מעוניין להתחתן עם בת דת אחרת או להיפך הרבנות לא תסכים לחתן את הזוג הנ"ל והאופציה היחידה שנותרה בפני הזוג הנ"ל היא נישואין אזרחיים .
פסולי חיתון
– פסולי חיתון הם אנשים שע"פ הדת היהודית אסור להם להתחתן , כך למשל לאישה עגונה או למסורבת גט אסור להתחתן אסור להתחתן עד שתשוחרר מבעלה, עוד פסולי חיתון הם אנשים שיש ביניהם קרבת משפחה כלשהי כמו למשל בן דוד ובת דוד שיש ביניהם קרבת משפחה.
נישואים של בני אותו מין בשנים האחרונות אנו מוצאים יותר ויותר בני אותו מין שמעוניינים להתחתן ולערוך טקס של נישואין אזרחיים.
נישואי כהן וגרושה או גיורת.
הסוגיה של נישואין אזרחיים נמצאת כל הזמן במדינת ישראל במרכז השיח הציבורי , משום שיותר ויותר ישראלים מרגישים שהגיע הרגע שמדינת ישראל תהיה מדינה דמוקרטית ומתקדמת כמו שאר מדינות המערב ותאפשר עריכת נישואין אזרחיים שמקבלים תוקף ע" הרשויות האזרחיות בלבד ואינם זקוקים לתוקף ע"י הרשויות הדתיות.
סוגי נישואין בישראל מול נישואין אזרחיים
בישראל לא ניתן להתחתן בנישואין אזרחיים אלא רק בנישואין דתיים. בני זוג ישראלים השייכים שניהם לאחת העדות הדתיות המוכרות יכולים להנשא במסגרת המוסדות המתאימים של אותה דת.
נישואין יהודיים
נישואי יהודים נערכים על פי ההלכה היהודית, באמצעות רב המוסמך לערוך חופות ע"י הרבנות הראשית.
ככלל, בעת פתיחת התיק יש להמציא מסמכים המעידים על זהותם של בני הזוג, מצבם האישי, דתם ונסיבות אחרות, לפי העניין, כגון זכאות להנחה באגרת רישום הנישואין (עולים חדשים, סטודנטים, חיילים וכו').
תעודת נישואין נוצרית
בני זוג נוצרים, השייכים שניהם לאותה זרם נוצרי, יכולים להנשא בכנסיה ע"י כומר, אם עדתם הינה עדה מוכרת בישראל.
נישואי מוסלמים בישראל
בני זוג מוסלמים הרוצים להנשא יפנו לבתי הדין השרעיים, שיפנו אותם למסדר נישואים באזור מגוריהם. מסדרי נישואים (מאד'ונים) הם המוסמכים על פי דיני מדינת ישראל לערוך ולרשום נישואים לפי דיני הדת המוסלמית, וחלים עליהם דרישות המשפט המוסלמי וכללי המשפט המנהלי המהותיים והדיוניים.
נישואי דרוזים בישראל
בכפרים הדרוזיים ישנם 57 מסדרי נישואין, מהם 4 ברמת הגולן. הם ממונים ע"י בית הדין הדרוזי והם כפופים להוראותיו.
מסדרי הנישואין עורכים נישואין בכפרים הדרוזיים אחרי קבלת היתר מבית הדין הדרוזי.
ברית הנישואין – נישואין אזרחיים
בחודש ספטמבר 2010 נכנס לתוקפו חוק המאפשר לזוגות חסרי דת לרשום את זוגיותם במרשם מיוחד ולהחשב כבני זוג נשואים על פי רוב חוקי המדינה.
חוק זה מהווה עלה תאנה זעיר, המדגיש את העובדה, שממספר גדול של תושבי המדינה ואזרחיה נשללת הזכות להנשא בישראל. מדובר בבני זוג שאינם בני אותה דת, חסרי דת המעוניינים להנשא למי שאינו חסר דת, מעוכבי חיתון יהודים, מי שעדתם הדתית איננה מוכרת בישראל ועוד.