חבילות חתונה אזרחית בפראג

מעונינים לבצע טקס חתונה בחו"ל צרו איתנו קשר עכשיו – 0515544300

פראג מושכת אליה כיום אלפי זוגות צעירים מאירופה ומהארץ המעונינים בחתונה אזרחית בסגנון אירופאי קלאסי. פראג מזכירה לרבים מאד את פריז בעיקר בשל המבנים הארכיטקטוניים המעוצבים שלה, גדות הנהר הרומנטיות, ואפשרויות הבילוי והקניות הרבות בעיר. את ירח הדבש ניתן לשלב בטיולים מרתקים בעיר עצמה, ולזוגות המעונינים ניתן לשלב עם שכירת רכב ונסיעה לאחת מהמדינות השכנות כמו- אוסטריה, גרמניה, פולין ועוד.
פראג מושכת אוכלוסיה יוצאת מזרח אירופה הבאה לבקר ולהינשא בה, בעיקר בשל הקירבה הגיאוגרפית והמנטלית של תושביה. פראג היתה בזמנו אחת ממדינות ברית המועצות. כבירת מדינת צ'כיה, היא נחשבת למרכזית ביותר באירופה, ועל כן רבים נוהגים לשלב ביקור בה עם נסיעות למדינות השכנות. דבר זה אפשרי הן באמצעות רכב והן באמצעות טיסות קצרות.
המקומות המרכזיים לסיור בפראג הינם בעיקר העיר העתיקה, הרובע היהודי, מצודת פראג, גדות הנהר רחב הידיים ועוד מקומות רבים אוטנטיים. בפראג תמצאו בתי תיאטרון, מוזיאונים רבים, מועדוני לילה מפורסמים ואף בתי קזינו (בעיקר בבתי המלון הגדולים).
חתונה אזרחית בפראג ניתן לבצע באחת מבתי העיריות הרבות בעיר. בפראג כ- 20 בתי עיריות. הכנה ותיאום הטקס האזרחי בפראג אורכת מעט יותר זמן מאשר לדוגמא בקפריסין, ויש להיערך לפחות כ- שלוש שבועות מראש. בחירת העירייה לטקס הנישואים בדרך כלל תלויה בלוח הזמנים העמוס של העיריות, ועל כן קשה לבחור מראש את העיריה הספציפית לצורך טקס החתונה האזרחית.
נישואין בחו"ל / נישואין אזרחים
קיימות סיבות שונות המניעות זוגות להינשא נישואין אזרחיים מחוץ לתחומי המדינה. ישנם זוגות הבוחרים לעשות כן למרות שהם יכולים להנשא בישראל, לרוב מסיבות מצפוניות ורצון לערוך טקס שוויוני שאיננו דתי. אולם, במרבית המקרים מדובר בבני זוג, אשר אינם יכולים להנשא בישראל עקב השתייכותם הדתית השונה, או עקב מניעות דתית (ממזרים, כהן וגרושה, אשה הרה המבקשת להנשא למי שאינו אבי ילדה, זוגות חד מיניים ועוד) או עקב השתייכותם לעדה דתית, שאיננה עדה מוכרת בישראל.
חלק ניכר מן הזוגות שמתחתנים בחו"ל בנישואים אזרחיים בוחרים להינשא בקפריסין, וזאת בעיקר משיקולי נוחות ופשטות. אחרים בוחרים להנשא בפראג, בצ'כיה, באיטליה או במקומות אחרים.
בעבר יכלו ישראלים להנשא גם בבולגריה. אך לאחר שהשלטונות המקומיים דרשו את נוכחותו של קונסול ישראל בטקס כתנאי לעריכת נישואין – דבר שכמובן היה בלתי אפשרי – הפסיקו ישראלים להינשא בבולגריה.
בכל המדינות הנ"ל מתבקשים הפונים למסור מסמכים מקוריים המעידים על מצבם האישי, לרבות תעודות לידה, תעודות רווקות, תעודות גירושין וכו'.
הליכי ההכנה, קבלת רישיון להינשא והליך רישום הנישואין שונים במקצת במדינות השונות. כך, בקפריסין מקבלים בני הזוג את תעודת הנישואין מאושרת באמצעות חותמת אפוסטיל ביום הטקס, ועוד שבצ'כיה התעודה מתקבלת כחודש ימים לאחר מועד רישום הנישואין.
חשוב לציין לכל המעוניינים להינשא בנישואים אזרחיים – לא קיימת אפשרות להינשא בקפריסין ללא נוכחותם של שני בני הזוג גם יחד, וכל הצעה לספק תעודת נישואין קפריסאית ללא צורך בנסיעה לקפריסין איננה יכולה לספק תעודת נישואין אמיתית.
למידע נוסף על נישואים אזרחיים.
עריכת נישואין במרבית המדינות דורשת את נוכחותם של שני בני הזוג. אחד החריגים, והיחיד הפתוח כרגע בפני אזרחים ישראלים הינו נישואיי פרגוואי, אשר לגביהם די בנוכחותו של אחד מבני הזוג במקום עריכת הטקס כדי לרשום את הנישואין.
על בני זוג ששניהם בני הדת היהודית ואשר נישאו בנישואין אזרחים לדעת, כי אם יבקשו להתגרש – הגירושין יהיו בסמכותו של בית דין הרבני, וזאת ללא קשר לאופי האזרחי של הנישואין.